Waarom is rechtstaan goed voor mij?

Studies hebben aangetoond dat langdurig zitten verhoogd risico geeft op rugklachten, hartaandoeningen, overgewicht, diabetes, depressie, etc. Het omgekeerde geldt wanneer je vaker rechtstaat en beweegt. Bovendien gaat je productiviteit omhoog en voel je je beter en gelukkiger. Persoonlijk vinden wij dat laatste nog het beste van al.

 

Moet ik dan heel de dag rechtstaan?

NeenUren aan een stuk rechtstaan is evenmin aan te raden, zeker als je net begint met rechtstaand werken. Begin met staan, en wissel naar zitten als je voelt dat het nodig is. Na verloop van tijd zal je merken dat je steeds langer kan staan, maar beweging blijft het allerbelangrijkste. Wissel dus regelmatig van houding, en vergeet ook de klassieke tips niet: de trap nemen, naar de printer lopen of een kop koffie halen, het zijn oldies but goldies. Een dansje doen ter plaatse is ook toegestaan.

 

Waarvan is STANDER gemaakt?

Ons doel was een zo duurzaam én budgetvriendelijk mogelijke standing desk te maken. Daarom kozen we voor karton als materiaal. We gebruiken voor 70% gerecycleerd karton. De rest is nieuw materiaal, nodig om de sterkte te waarborgen. Wanneer hij versleten is, kan Stander gewoon bij het papier en karton afval, waarna hij opnieuw gerecycleerd wordt. Op die manier proberen we te evolueren naar een circulaire economie, waarbij afval gewoon opnieuw gebruikt wordt.

 

Hoeveel gewicht kan STANDER dragen?

Stander kan minstens 20kg dragen. Dat zijn al serieus wat laptops, boeken en tassen koffie, toch? In principe kan het dus ook een zwaardere monitor dragen, maar omdat dat gewicht vaak aan één kant van de STANDER staat, raden we zo'n constructie toch af. Niet dat jij onhandig bent, maar misschien springt je kat er ooit iets te enthousiast op...

 

Uh-oh, mijn glas water ligt omver...

Geen probleem, je kan alles weer opdrogen zonder dat het nadien nog zichtbaar is. De inktlaag op het karton beschermt namelijk tegen vocht. Wacht echter niet te lang, en laat het wel even volledig opdrogen voor je er opnieuw gewicht op plaatst. Op die manier buigt het karton zeker niet door.

 

Wat zijn de afmetingen van de STANDER?

Het werkoppervlak is bij elk model even groot, namelijk 60cm lang en 35cm breed. Ruim voldoende plaats dus voor een grote laptop, een muis en je tas koffie. De hoogte varieert naargelang de maat die u besteld. Zo is de petite 31 cm hoog en de grande 40 cm hoog. Op deze manier voorzien we voor zo veel mogelijk mensen een goede ergonomische werkhoogte.

 

Welk formaat is dan het meest geschikt voor mij?

De petite is ideaal voor mensen tussen 160 en 174 cm groot, de grande is perfect voor zij die tussen 175 en 190 cm groot meten.

 

Zijn jullie wetenschappelijk onderbouwd?

Jazeker! We hebben studies onderzocht, advies gevraagd aan kinesisten, dokters en bewegingswetenschappers en onze testpersonen het vuur aan de schenen gelegd. Wil je zelf wat meer over dit thema weten? Lees dan zeker Get up! van James Levine en Deskbound van Kelly Starrett. 

stander